Световната анти-допингова комисия отстрани Русия за 4 години от всички състезания

Руската олимпийска федерация © Общество

На днешния си съвет световната анти-допингова агенция реши да извади Русия за 4 години от всички големи спортни форуми.

Решението с взето на база на поредни нарушения и във връзка с манипулации на данни на Московската анти допинг лаборатория. Русия няма да може да домакинства също така никакви големи спортни форуми.

Причината

Световната анти- допингова агенция взима решението на база на поредни нарушения на Русия и във връзка с манипулации на данни на Московската анти допинг лаборатория. Така руската федерация няма да може да домакинства на никакви големи спортни форуми.

Уточнението в забраната е, че спортистите в страната могат да участват на спортни форуми под неутрален флаг, при доказване, че не са употребявали вещества от забранения списък на агенцията.

На последния голям спортен форум страната също имаше такава забрана, като 168 спортисти се възползваха и участваха без флаг и националност.

Всички свързани лица с най-големите спортни организации в света като например Международния олимпийски комитет и неговия председател Томас Бах коментираха, че санкциите няма да засегнат „чистите“ руски спортисти, но са за порицание на другата част от тях, които не спазват правилата.

Русия ще има възможност да обжалва решението в срок от 21 дни, като предишната такава санкция за страната беше отменена тази година през септември.

Последните големи спортни форуми на които Русия претърпя същите санкции бяха през 2016 г. в Рио де Жанейро и зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018г.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!