САЩ искат да санкционират корумпирани български управници

САЩ имат готовност да санкционират корумпирани български политици като не ги допускат на американска територия. © Общество

Американският посланик в България Херо Мустафа вярва, че ако има наказания корупцията ще е по-малко

Съединените американски щати изразяват желание да санкционират корумпирани български политици и техните семейства. Така те ще помогнат на България в борбата срещу корупцията. Думите са на американския посланик Херо Мустафа. Тя обяви това в лекция пред Атлантическия клуб.

Подобни сериозни мерки определено ще бъдат в полза на България в дългосрочен план. Защото стриктното придържане към върховенството на закона е неразривно свързано с политическото и икономическото процъфтяване на страната“, заяви Мустафа.

Херо Мустафа поясни каква е законовата възможност за санкции. Според закона, който регулира дейността на Държавния департамент и операциите зад граница на САЩ.

Държавния секретар на САЩ има право да не допуска на американска територия съмнителни публични фигури. Това са хора, за които Америка има информация, че участват в корупционни схеми

На територията на САЩ могоат да не бъдат допускани и членовете на семействата на заподозрените в далавери.

Впрочем, американската забрана вече се прилага. Доскорошният лидер на социалистическата партия и най-влиятелен човек в националната политика на Румъния Ливиу Драгня няма право да стъпва на американска земя. Семейството му също.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!