Деница Сачева наследява Бисер Петков

Деница Сачева © Общество

Настоящият зам.- министър на образованието и науката ще бъде новият социален министър

Деница Сачева е новият социален министър на България. Това обяви премиерът Бойко Борисов в неделя. Той допълни, че предложението тя да заеме поста е отправено още в петък. Във вторник, 3 декември, тя трябва да бъде официално назначена на поста.

Отговорността е изцяло моя. Мисля, че с Деница Сачева ще имаме по-добри резултати. Освен това съм консултирал това и с патриотите„, заяви Борисов.

Деница Сачева заемаше позицията на зам.-социален министър в предходния кабинет на Борисов. Преди това е била на различни постове във ведомството.

Има магистърски степени по връзки с обществеността от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и по здравен мениджмънт от университета „Проф. Асен Златаров“ в Бургас. Бакалавърската й степен е педагогика от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Припомняме, че в петък (29 ноември) министър председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на Бисер Петков. Причината: недоволство от от темповете на осъществяване на социалната политика.

Лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов обаче заяви, че истинската причина за оставката на Бисер Петков е „напрежение“ между него и финансовия министър Владислав Горанов.

Иначе, премиерът Бойко Борисов обяви, че уважава исканията на майките на деца с увреждания Бисер Петков да остане министър. Допълни обаче, че това е невъзможно, защото „никой от останалите министри не иска да работи с него“.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!