2 милиона лични документи изтичат през 2020г. МВР с акция против бъдещите големи опашки

Лични документи © Общество

Мобилни екипи на МВР започват подмяна на личните документи извън полицейските управления заради опасността от големи опашки.

Над 2 милиона лични документи на български граждани изтичат през 2020г. – информираха от МВР.

По този повод особено през летния период се очакват големи опашки в админситративните центрове за изваждане на лични документи на МВР в цялата страната.

Днес в Пловдив започнаха и част от мерките на МВР за справяне с въпросния бъдещ „проблем“, като в Пловдив излезе първият мобилен екип, който ще извади нови документи на работещите в „Комбината за цветни метали“ в близост до града.

В мобилните пунктове може ще могат да се подменят лична карта, шофьорска книжка и паспорт.

„Целта е да намалим напрежението при предстоящата подмяна на българските лични документи. В този завод работят около 2000 души, процесът е организиран, всичко се прави на място, хората не трябва да носят нищо. С представител на компанията уговаряме предварително техническите подробности“, заяви Костадин Марков, който е началник сектор  „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР-Пловдив.

От МВР съветват всички граждани да не чакат последната дата преди изтичането на техния личен документ, а да го подменят сега, когато опашките са по-малки или да говорят с техният управител, ако работят в по-голяма компания за да може той да уговори с местните представители на МВР идването на мобилен екип, който да подмени личните документи на всички желаеащи на място.

„Организация за изпращането на мобилни екипи има в цялата страна“, съобщават от МВР.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!