Апелативният съд "уважи" искането на спецпрокуратурата и остави в ареста Нено Димов

Нено Димов със спецпрокуратурата © Общество

„Има опасност Димов да извърши ново престъпление, да повлияе на свидетели по делото“, са мотивите на Апелативния съд в София.

„Експертите са обяснили механизма по който се изработват графиците. Те са утвърждават само с решение на Министъра на околната среда и водите. Той е получавал графитие в които е било посочено драстично намаляващото количество вода и не е разпоредил спиране на подаването на промишлена такава, каквото е бил посъветван чрез тези графици.

Защитата твърди, че тази вода е платена, но тя е платена на 0,13 ст. за кубик вода на промишлена цена, а не на 2 лева, колкото се продава тя на гражданите. Отделно от това, ако промишлената вода е била спряна на време, то сега гражданите на Перник нямаше да са във воден режим“, обясни прокурорът по делото на Нено Димов – Росица Славова. Според прокуратурата Димов е нанесъл щети в размер на 7 милиона кубика вода за 12 милиона лева на държавата с умишлена безстопанственост.

Според Защитата Димов не утвърждава цената на промишлената вода и не е виновен, че тя заплатена на такава цена, след като според тях към това време достатъчен капацитет в яз.“Студена“ е имало. Те отрекоха Димов да е виновен за водната криза, като заявиха, че ВиК дружествата са към друго министерство (МРРБ).

Засега прокуратурата събира още показания и доказателства, като днес главният прокурор нареди на МВР заедно с неговото ведомство да проверят наличността спрямо документацията на всички „важни“ държавни язовири в страната.

Днешното решение на апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Преди 2 дни пък от спецпрокуратурата публикуваха част от доказателствения материал срещу Нено Димов в делото за „водната криза“.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!