Атанас Камбитов обяви, че осовобождава всички заемани длъжности в ГЕРБ и напуска политиката (ВИДЕО)

Кметът-на-Благоевград-Атанас-Камбитов-с-пура-и-пачка-залепена-на-челото-танцува-в-ресторант © Общество
Бившият кмет на Благоевград – Атанас Камбитов обяви, че освобождава всички заемани постове на местно ниво в ПП ГЕРБ и напуска политиката, „защото не му се работи в опозиция“, информира бТВ.

Статистически резултати от ОИК на ЦИК при 10)0% преброени бюлетини показващи победата на Румен Томов от БСП над Атанас Камбитов от ГЕРБ

На вчерашния балотаж Камбитов загуби с 40,98% (13,494 гласа) на 56,61% (18 639 гласа) от независимия кандидат Румен Томов, който беше подкрепен от БСП, сочат резултатите на ЦИК при 100% обработени бюлетини на ОИК в града (виж горната графика)

Днес екипът на Общество ОРГ пробва да се свърже с Атанас Камбитов за коментар, но телефонът му беше изключен.

Снощи след като резултатите на „Местни избори 2019“ станаха ясни премиерът и лидер на ГЕРБ – Бойко Борисов заяви, че е знаел, че кандидатите за кмет на партията в Благоевград и Сандански ще загубят. Повод беше и видеоклип публикуван по-рано през седмицата на който се вижда как вече бившият кмет на Благоевград играе в ресторант облечен в черно с пура и пачка, лепната на челото.

„В Сандански дойде цялата структура на Благоевградската община – кметове, общински съветници и настояха да подкрепим кандидата ни и бивш кмет за Сандански и за Благоевград. Щях да ги разцепя, ако взема такова категорично решение да ги оттегля. Избирателите ни дадоха своя урок. 
Сега кмета на Сандански ми се обади, подавам оставка, прав бяхте. Хубаво, ама да го бяхме направили по-рано. Щото в Благоевград няма нещо ненаправено. За там най ме е яд, защото няма нещо ненаправено. 
И тази седмица това което излезе с хорото… Той водеше на първите избори и за една седмица 15% разлика. След тея неща където Камбитов играят с пари на челото… Добре ги наредихте тая седмица.. Абсолютно заслужено. Хората там дадоха гласа си да е първа партия, но наказаха тези, които не са се държали прилично. Благодаря им затова. Ще си направим анализ, но аз ги очаквах тези резултати“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По-рано вчера през изборния ден Камбитов публикува няколко видеоклипа във профила си във фейсбук на които според него се вижда купуване на гласове пред кметството в село Изгрев.

„Жителите на Община Благоевград иска управлението да бъде обърнато към тях. Да има прозрачни обществени поръчки, да има работа и промишленост в Благоевград”, каза новоизбраният кмет на Благоевград – Румен Томов, който е подкрепен от БСП.

По-рано през тази година медиа „Медия прес“ публикува видеоклип твърдеейки, че кметът на Благоевград живее притежава луксозен имот в София/ кв. Бояна.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!