Безводие и в Дупница, хората на протест

Хората в Дупница излязоха на протест, защото нямат вода. © Общество

Нищо, че е 21 век, в Дупница също няма вода

Жителите на град Дупница излязоха на протест, заради безводие. Промишлената зона на града от два месеца е без снабдяване с вода. В района има офиси на фирми, автокъщи, заведения и и над 50 къщи, в които живеят хора.

Безводната част от града се снабдява с промишлена вода от „Напоителни системи“ по сключен договор

„Те просто ни спряха водата в един момент и никакво обяснение не ни беше дадено. В един малък град като нашия всички се познаваме, имаме телефони на приятели и познати, започнахме да звъним и да питаме. Отговориха ни, че просто няма да има вода и това е“, разказа Иван Димитров, който е един от участниците в протеста.

След среща с кмета и ангажимент от негова страна проблемът да бъде решен, буквално за час пуснали водата. После обаче пак я спрели

Читатели на Общество разказват, че тази сутрин дори кранът е бил заварен. Обяснили на хората, че проблемът е сериозен, вода няма да има и да си търсят алтернатимвни източници.

От „Напоителни системи“ обясниха пред Общество, че спазват график, подаден от МОСВ, като отговор кога ще има вода няма към момента.

Наша проверка установи, че Язовир „Дяково“ е едва на 36% от пълния си обем

На място има полицейско присъствие. Извършва се проверка. Протестиращите са категорични, че действията им ще продължат поне дотогава, докогато не получат категоричен отговор защо няма вода и кога ще има отново. Това обаче все още е безизвестно.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!