Безводието в Перник продължава

Безводието в Перник продължава. © Общество

Жителите на града прекараха Коледа на сухо

Проблемът в Перник не е само канализацията, не са само довеждащите води или евентуалните кражби, които трябва да се докажат. Проблемите с водите в Перник са в цялата система. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по повод продължаващата водна криза в града.

„Една от първите ни задачи е да осигурим необходимия дебит вода, за да може Перник да живее нормално”, заяви министър Караниколов.

По думите му вече има експерти на терен, които опитват да намерят решение срещу липсата на вода.

Прогнозите не са оптимистични

„В Перник има драстични проблеми. Всеки ден се сблъскваме с нови неща”, допълни Караниколов.

Коледа на сухо

Жителите на Перник прекараха Бъдни Вечер и Коледа без вода. Съвсем нормално това ги отчая, а след това ги и ядоса. Част от тях излязоха на улицата и заплашиха с нова серия мащабни протести.

Бактериите във водата

На фона на безводието се оказа, че и рядкото наличие на течаща вода в Перник може и да нее безопасно. В квартал „Проучване“ се появиха съмнения за бактериална инфекция. Здравният министър увери, че няма опасност от епидемия, но това не успокоява особено хората. Като Гергана Любомирова, която сподели пред екипа ни, че използва са всичките си нужди само минерална вода. Този лукс за четиричленното й семейство обаче излиза по 15-20 лева на ден.

Реакцията на премиера

Вчера, на 26 декември, премиерът Бойко Борисов посети Перник, за да проследи отблизо ситуацията с водната криза. Той разпореди икономическата полиция да направи пълна проверка на случващото се, за да стане ясна причината за тежката криза. В Перник бяха изпратени и два тира с минерална вода, както и водоноски. Всичко това обаче все още не може да успокои повечето хора, които през 21 век се молят за вода. Бедственото положение в Перник продължава.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!