Боби Михайлов първо обяви, че няма да подава оставка, но все пак я подаде

© Общество

След като първоначално обяви, че няма да подава оставка като шеф на БФС, Борислав Михайлов все пак я подаде и то още днес. Час по-късно след предишното си решение.

Хронология на събитията

Както Ви информирахме днес, премиерът Борисов обяви, че правителството спира да работи с Българския футболен съюз, докато Михайлов не подаде оставка.

След изявлението на премиера, екипът ни пробва да се свърже с Михайлов, но телефонът му бе изключен. Свободно, но без отговор звънеше телефона на изпълнителния директор на БФС – Борислав Попов.

Час след това телефонът си вдигна Христо Запрянов, който така и не го направи преди това, като обяви, че Борислав Михайлов няма да подава оставка, а БФС не е зависимо от държавата, като парите идват от УЕФА, а подробностите ще бъдат съобщение на изпълком в петък.

Да, ама не!

Само час след изявлението на Запрянов пред екипа ни, сайтът на БФС излезна със  заглавие:

„Изпълнителният комитет на БФС ще проведе заседание на 18 октомври (петък) от 14:00 ч. в Национална футболна база Бояна. За представителите на медиите ще бъде организирана специална пресконференция в амфитеатралната зала на централата, на която те ще бъдат запознати с обсъжданите въпроси и решения“, пишат от БФС.

Дали оставката на Михайлов ще бъде приета не е ясно, тъй като в изпълкома на БФС са предимно негови много, много близки приятели, които напрактика го направиха несменяем лидер на футбола у нас от 2005-та година, въпреки множеството скандали, оттеглили се футболисти от националния отбор в най-добрите им времена, въпреки, че най-голямото име на футбола у нас Христо Стоичков се пробва да спечели поста на Михайлов. Той беше там и изглеждаше като несменяем.

Откъде се стигна дотук?

Както отново Ви информирахме по-рано, до голяма степен поисканата оставка се дължи и на факта, че президентът на БФС не даде акредитация на БТВ за мача с Англия, които го снимаха да тръгва от лекоатлетическата писта на Националния стадион с джипа си, взет от седалките на стадиона, нехаещ за покритието там, за което по-късно беше глобен отговорникът на стадиона.

Вчера пък той си тръгна още в 70-тата минута, а по-рано през месеца заедно с конгреса въведе правила за забрана на вратари в професионалния футбол у нас, без паспорти от ЕС, което ще направи синът му Николай Михайлов титуляр във футболния Левски. Естествено през 14-те му години начело на футбола у нас имаше още множество, множество скандали, които доведоха футбола ни до дъното, което подкопава в момента. Едно от забавните неща с които ще бъде запомнен Михайлов са неговите танци:

Вчерашния мач пък не се запомни толкова като най-голямата загуба на България, нито като гръмка победа на Англия. Най-големите медии в целия свят говорят единствено за расизма във футбола у нас и липсата на футболни качества, показани вчера.

Oсвен всичко от Английската футболна асоциация настояват УЕФА да разследва много внимателно вчерашния мач, като вероятно поради това ще ни бъдат отнети точки (3 към момента са всички точко, които имаме към актива си), или ще бъдем дисквалифицирани от турнира. Така или иначе обаче към момента отборът ни заема последното място в групата ни за Европейските квалификации, и ни остава 1 мач с Чехия.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!