Бойко Борисов поиска и прие оставката на Министър Бисер Бетков

Бисер Петков © Общество

„Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на Министъра на труда и социалната политика Бисер Петков“, посочват от правителствения пресцентър.

Като мотиви за кадровата промяна от правителственият информационен център за медиите казват, че премиера е взел въз основа на натрупани във времето основания. Министър-председателят Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

Припомняме, че по-рано през годината майките на деца с увреждания, както и други протестиращи поискаха оставката на Петков чрез дълги протести с палатки и митинги. Той я депозира, но Борисов я отхвърли.

Бисер Петков остава на поста социален министър, за да реши въпроса с исканията на майките на деца с увреждания“, каза тогава Борисов.

„Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер – не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни“, добави Борисов през месец юни, когато не прие оставката на Петков.

Кой ще бъде следващия социален министър все още не е ясно. Кандидатурите ще бъдат обсъдени на вътрешно събрание на паритята.

За Бисер Петков можем да кажем, че е министър от квотата на ГЕРБ. При управлението на тройната коалиция между БСП, НДСВ и ДПС той става председател на Държавната агенция за осигурителен надзор, а в първия мандат на ГЕРБ парламентът го избира шеф на НОИ .

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!