Бойко Борисов: Човек от щаба на Манолова ми поиска 3 милиона за спечелване на изборите (ВИДЕО)

Бойко Борисов намръщен © Общество

„Мая Манолова няма екип. При нея всичко е сбирток. Нечистоплътни хора в истинския смисъл на думата – не се къпят. Един от тях, който се въртеше около мен ми поиска 3 милиона лева, за да ми помогне за първия тур, когато се явявах за кмет. Да ми покаже как се правели избори. С „Б“ му е името, заяви Борисов.

Mногото „разкрития“ направи премиерът на България и лидер на ПП „ГЕРБ“ – Бойко Борисов в ефира на предаването Тази Сутрин днес. За човека с „Б“ (виж по-горе) той не уточни кой е, но заяви, че знае от източник от екипа на Манолова, че в деня на балотажа е подготвен сценарий от екипа на бившия омбудсман:

„Мога да ви кажа какво са измислили за неделя.  Правят го цяла седмица. Всеки човек знае, че в София ромските гласове не могат изобщо да променят изборите – 1000 гласа. Те обаче цяла седмица нагнетяват обстановката, отиват и носят сигнали за купуване на гласове.

И така в неделя няколко групи цигани или роми ще бъдат снимани как отиват под строй да гласуват за г-жа Фандъкова. Това ще се качва в мрежите, за да се покаже по телевизиите, видите ли, как ще бъде подменен вотът в София. Информацията ми е от хора, които са в екипа й, които са се въртели много около мен“, заяви Борисов.

 

Само преди два дни, отново в ефира на „Тази сутрин“ по БТВ, Мая Манолова показа принтирани извадки от избирателни секции в квартали със значителен брой ромско население като Филиповци, Красна Поляна, Факултета и Люлин. В тях гласовете са в пъти повече за Йорданка Фандъкова.

По отношение на човека с името „Б“ от екипа на Манолова, който е поискал 3 милиона и половина на Борисов за изборите, когато той е бил кмет, премиерът заяви, че въпросният се е занимавал с речите на бившия омбудсман:

„Пише й речите сега. Тогава ми поиска около 3 милиона и половина. Казах му, че нямам такива пари, човек. Вика ми – „Ще вземеш от Цветелина“. Казах му я си… (изкашля се).  Нито имах партия тогава, нито имах застъпници, излязох и ги бих сам със 70%.

Възмутеният човек в щаба на г-жа Манолова ми каза, може да я питате дали вчера към 8 без 20 не е била във Волуяк да прави с ромите тази уйдорма. Спазарили са ромите да излезнат и да кажат – „Герб ни платиха, Фандъкова ни плати да гласуваме“.

На въпрос защо Фандъкова е „хегемон“ в ромските квартали според Манолова, Борисов заяви:

„Тук братя Галеви са й помогнали много.  Тях ги няма от много време, защото направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не означава, че някъде отвън те нямат влияние над ромските босове“, каза още премиерът.

Той заяви още, че е доволен от резултатите от местните избори в страната чисто политически (на ниво общински съвет) и заяви, че почти навсякъде ГЕРБ е с драстична преднина.

„БСП имат 40 кмета, ние имаме 163. ДПС имат 54. ДПС е по-голяма от БСП“, заяви Борисов. Какво още каза премиерът, вижте във видеото по-долу:

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!