Борис Бонев от „Спаси София“ заяви, че обвиненията, че подкрепя ГЕРБ в СО не са верни

Борис Бонев от Спаси София в портретна снимка на жълт фон с Ларгото отзад © Общество
Борис Бонев, който спечели 10,77% от гласовете на софиянци на кметските избори през октомври заяви, че твърденията, че подкрепя ГЕРБ и управляващото мнозинство не са верни.

Различни медии обявиха, че при гласуването за новия обшински председател на Столичния общински съвет (СОС), Бонев е дал гласа си за Елен Герджиков.

„Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство – с или без моя глас. Независимо за кого съм го дал”, каза независимият общински съветник Борис Бонев в предаването „Тази Сутрин“ по БТВ.

Изчислението на гласовете в Столичния общински съвет при гласуването сочеше, че при гласували 60 общински съветника, управляващата коалиция (НС – ГЕРБ, ВМРО, АТАКА) имат 32 гласа без Волен Сидеров, който не гласува.

Кандидатите на левицата и на „Демократична България“ получиха гласове точно колкото техните групи – 15 и 12 гласа, а Герджиков с 1 повече гласове от управленската коалиция без Сидеров. Това сочеше, че Бонев е гласувал за кандидата на управляващото мнозинство:

„Не съм имал разговори с нито една партия – нито ГЕРБ, нито БСП. Нито която и да е по отношение на подкрепа, никой не ми се е обаждал да ме убеждава да дам гласа си за техен кандидат.

Процедурен въпрос е гласуването за председател на Общинския съвет, свързан с конституирането и вършенето на работа на съвета.

Това което трябва да ни стане ясно е, че партията, която е спечелила най-много мандати и е управляваща, е нормално да има председател.

Да бъда обвиняван в управленска подкрепа е абсурдно. Иначе, вотът просто е таен. Аз съм принципен човек“, заяви още Бонев.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!