Борис Бонев: Законодателството в България възпрепятства гражданските листи

Борис Бонев Спаси София © Общество

Както Ви информирахме по-рано кандидатът на Спаси София – Борис Бонев ще бъде трети или четвърти в избора за кмет на София. Независимият кандидат  подкрепен от гражданската организация „Спаси София“ беше определен като „малкото чудо“ на местните избори вчера от повечето социолози вчера.

Ето какво каза той по темата:

С моят колега от Спаси София – Гергин Борисов формално бяхме опоненти, тъй като за съжаление законодателството в България възпрепятства гражданските листи. Нещо, което преди е било възможно, а то е възможно и сега в много друго европейски държави и по света. Ако имахме тази възможност може би щяхме да имаме 6-7 общински съветника. Към момента Гергин е на ръба за общинския съвет. Ще видим окончателните резултати, когато излезнат.

Ние сме изключително благодарни, които разпознаха истинската промяна в наше лице.Хора, които се бяха концентрирали през цялата кампания върху факти, решения, проблемите на София и т.н., а не върху празни политически говорения“, заяви бъдещият според резултатите общински съветник.

По отношение на коментарите, че е взел гласове от „Демократична България“, които да даде по-късно на Мая Манолова – Бонев отговори:

„Ние сме организация на 10 години. Надали сме знаели за таква конспирация, която да направим преди толков авреме и точно сега на Борислав Игнатов  да им играем на контра. Няма нищо такова. В тази кампания ние започнахме първи, с най-подробната предизборна програма за София писана някога. Направихме над 130 срещи с гражданите. Нека не търсят врагове там където ги няма. Нашата кампания беше на улицата. Така се печелят избори, а не от удобствата на студиата и на интернет. Съжалявам само, че не започнахме кампанията по-рано.

Поздравявам г-жа Фандъкова и г-жа Манолова за техните резултати. Явно те са обедили повече хора в техните решения за града. Не съм почитател на прибавянето на процентите и на схемите, но се радвам, че повечето хора в града избраха да има промяна (визирайки сборът от неговите и процентите на Борислав Игнатов).

 

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!