Борисов: Най-важните в света ни оценяват – от папата до Белия дом

Най-важните в света ни оценяват - от папата до Белия дом, заяви премиерът Бойко Борисов. © Общество

Според премиера Бойко Борисов Българя изпраща 2019 г. с голям ръст в икономиката, стабилни финанси и повишение на доходите

От папата до Белия дом, всички най-важните хора в света дадоха оценка за България. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта третокласния път Михалково-Девин-Стойките за Смолян.

Регионите са в растеж: Родопите, Северна България, метрото в София, пречиствателни станции. Всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. Сто тира минерални води на ден се изкарват оттук само. 7 % ръст. Избори минаха и то няколко – успешни за нас„, каза Борисов.

Министър-председателят предпразнично тръгна с джипа на изненадваща инспекция по пътищата. Както обикновено, премиерът излъчваше визитата си на живо – чрез профила си във“Фейсбук“.

Бойко Борисов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков направиха инспекция на ремонтирания път Кричим – Михалково

Въпросният пътен участък до скоро се славеше като проблемна отсечка. Разминаването на едрогабаритни машини беше невъзможно и се налагаше се изчакване.

Борисов попита Нанков дали са извършени всички видове тестове на настилката и дали пътят е направен по всички изисквания за безопасност. Зам.-министърът Нанков даде положителен отговор.

Министър-председателят се обърна задочно към президента Румен Радев

Понеже Радев много обича да говори за корупция: неговото правителство 17 километра – 240 милиона. За същия път 38 километра – 46 милиона. Ето я корупцията. Да отива да я гледа. Тя е видима. Кои са я строили, кой беше кръстил тунела на името на дъщеря си. Тя е написана корупцията и тя е в неговата партия„, каза Борисов.

Бойко Борисов добави, че правителството насочва вниманието си към Родопите, Северна България и Северозапада.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!