„Тримата големи“ в българския футбол на среща с Бойко Борисов в МС

© Общество

Премиерът на България Бойко Борисов покани „тримата големи“ в българския футбол  – Васил Божков, Гриша Ганчев и Кирил Домусчев на среща в кабинета му в МС. Собствениците на Левски, ЦСКА и Лудогорец са там, за да „изчистят“ спорните въпроси по старта на първенството.

 

Припомняме, че през изминалата седмица от отбора на Ганчев – ЦСКА обявиха, че не искат повече каналите на Домусчиев да предават единствено и само първенството, като се обявиха, че са против монопола, който те налагат. Против са и четирите конфликта на интереси покрай Домусчиев (собственик на компанията, държаща правата, на клуб от лигата, член на изпълкома на БФС и шеф на медийната група, по която се предават). Появиха се спекулации, че преди  изявлението Ганчев е говорил с висшите фигури в Левски, за да може те да са единни в позицията си срещу монопола на „Футбол про медия“ на Домусчиев, която компания държи българските права от няколко години.

Писмото на ЦСКА с декларацията е изпратено до БФС, но поводът на срещата при Борисов официално е обявен с тема „феърплей и старта на първенството“. Премиерът ще подкани гостите да няма и натиск върху съдиите. На срещата присъстват още главният прокурор – Сотир Цацаров, заместникът му – Иван Гешев, шефът на БФС – Борислав Михайлов и вътрешният министър – Младен Маринов.

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!