Борисов заяви, че ще говори с коалиционните партньори за Нено Димов и похвали МВР, ГДБОП и ДАНС

Бойко Борисов © Общество

След Консултативния съвет при президента премиерът Борисов похвали силовите институции за днешната акция спрямо безводието в Перник и заяви, че всички трябва да си получат заслуженото.

„Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения. МВР, ДАНС и ГДБОП работиха много време за проблема с водата в Перник. Докладваха на прокуратурата като събраха достатъчно материал и оттам на сетне прокурорите са господари.“, заяви Борисов за операциите на службите и спецпрокуратурата днес в Перник и в МОСВ.

„Ще говоря с коалиционните партньори за Нено Димов. Тези които са назначение от ГЕРБ въобще няма да ги коментирам. Не мога да кажа какво ще се случи, нека да има обвинителни актове“, заяви Борисов.

Бойко Борисов след Консултативния съвет при президента

"Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения. МВР и ДАНС работиха много време за проблема с водата в Перник", заяви премиерът Борисов след днешния Консултативен съвет за национална сигурност при президента

Posted by Obshtestvo on Thursday, 9 January 2020

„Това, че си от ГЕРБ, БСП или ДПС не значи нищо. Ние сме правова държава, всеки е невинен до доказване на противното. Като има за какво да говоря с колегите патриоти ще говоря с тях. Нека оставим сега службите да си свършат работата“, каза още премиерът.

„Заплаха има за всички страни в света, когато има такъв глобален конфликт в Близкия изток. Иначе този консултативен съвет беше лесен, тъй като службите са свършили много добра работа като доклади и ние ги приехме веднага с единодушие, като се обединихме под общ текст, който изчетохме“, завърши Борисов по повод конфликта на територията на Ирак между САЩ и Иран.

Ето и пълното изявление след Консултативния съвет по национална сигурност на свикващият го – президента Румен Радев:

Изявления след Консултативния съвет по национална сигурност

Изявления след Консултативния съвет по национална сигурност при президента за ситуацията в Близкия изток

Posted by Новините на NOVA on Thursday, 9 January 2020

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!