БСП на 17 гласа от сваляне на правителството, предстоят преговори с Атака и Воля

БСП-ДПС на среща © Общество

Ръководството на БСП и парламентарната група днес започнаха преговори с другите парламентарно представени политически сили извън управлението за предстоящия вот на недоверие, който се очаква да внесат вероятно следващата седмица.

Първи днес сутринта на преговори с тях „седнаха“ ДПС, които отговориха положително – че ще подкрепят вота.

В този случай към момента БСП и ДПС имат 104 гласа, като за успех на предстоящия вот са им нужни още 17 (или 121 общо за мнозинство).

Все още не са водени преговори с парламентарните групи на „Воля“, които имат 12 депутатски места и „Атака“, които имат 6. При положение, че и двете политически сили подкрепят вота правителството ще падне. Това обаче е малко вероятно, тъй като към момента от „Атака“ не заставатна опозиционна позиция спрямо правителството, а това рядко се вижда и от „Воля“, които ту подкрепят – ту не подкрепят кабинета.

По-късно днес и утре преговорите на БСП с въпросните партии продължават, като от ръководството на партията обявиха, че на вота на недоверие ще си проличи ясно „кой е в управлението и кой не е“.

От управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти пък днес в пленарна зала имаше мнения, че „няма от какво да се притесняват“. Очаква се развръзката.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!