"Това правителство има наименование – правителство на източването"

Драгомир Стойнев от БСП © Общество

„Това правителство има наименование – правителство на източването“, заяви Драгомир Стойнев от БСП.

„В събота управителят на Здравната каса д-р Дечо Дечев разкри как се управлява здравната ни система от управлението на Борисов и къде отиват парите на българските граждани. Д-р Дечев обясни, че има организирана система за отчитане на дейности, които са били в по-малък обем или въобще не са извършвани.

Също така, той поясни, че за едно лекарство за частна болница се плаща 7 пъти по-висока цена, отколкото за държавна или общинска болница – ако едно лекарство е 150 лева за държавна или общинска болница, за частна болница цената изведнъж незнайно по каква причина скача 7 пъти и струва 1500 лева.

Ние знаем причината – да се източва Здравната каса”. Това заяви заместник- председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на пресконференция в централата на партията.

„Това правителство вече има наименование- правителство на източването. Източване на язовири, източване на Здравната каса. Няма система, която да функционира нормално. Институциите са пропити от некомпетентност и от всичко това страдат българските граждани”, заяви още Стойнев.

В петък миналата седмица пък стана ясно, че:

„БСП за България“ кани парламентарните групи на консултации за вота на недоверие.

Очаква се той да се внесе в дните около или след първото пленарно заседание за 2020г., което е с дата 15.01. – сряда.

Шансовете той да мине са минимални, като засега от ГЕРБ имат стабилно мнозинство в парламента. Не се знае как ще реагират от патриотите обаче след задържаният и обвинен министър от тяхната квота – Нено Димов. Вероятността от някакъв раздор в коалицията обаче е минимален и почти не съществува.

Последните вотове на недоверие внесени от левицата в парламента не постигнаха никакъв успех, но открай време този „политически метод“ се използва у нас по-скоро за ПР и чуваемост на политически речи и убеждения.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 13 ян. 2020 в 15:07

    Знаем ги и тях!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!