Българите в Испания готвят протест за посрещане на Пламен Георгиев

© Общество

Българите в Испания готвят протест срещу изпращането на Пламен Георгиев за консул във Валенсия, съобщиха организаторите на петицията.

Припомняме, че с решение на закрито заседание на Министерски съвет, той беше избран за почетен консул във Валенсия с неясни мотиви, след като той подаде оставка по собствено желание като шеф на КПКОНПИ. Въпреки, че самият той след това обяви “че му се пази място в спецпрокуратурата”, и ВСС се събра извънредно за да гласува връщането му като прокурор.

„Във Валенсия винаги сме имали много добри консули – Константин Коджабашев, Мая Стефанова, Цветелин Цолов. И очакваме отново много високо ниво на консула. Работата на консула не е само да подписва документи и да ходи на приеми. Допреди два дни нищо не бях чувал за този човек. Проверих и видях, че не владее испански – ниво А2 е много ниско. В местните медии тук изписаха доста лоши неща за Пламен Георгиев. Нямаме престъпници сред нас, за да ни изпращат прокурор и човек с подобен ценз и образование. Не сме свързани с никой партия. Петицията е подписана от над 1200 човека и ще има още. Като пристигне ще го посрещнем с протест пред консулството”, заяви в Тази Сутрин по БТВ – Пеци Петров, който е един от организаторите на петицията, и живее на 160 км. от Валнсия от 20 години.

Каква е причината човек скандализирал така обществеността в България да бъде избран за консул от МС не е ясно. Ясно е обаче, че явно Пламен Георгиев има “козове” срещу властта и явно тя “има да му дава”.

Общество ОРГ

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден