Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото КТБ

Банкерът Цветан Василев е пожелал да бъде разпитан по делото за фалита на КТБ. © Общество
Процесът срещу Цветан Василев се води задочно. Адвокатите на банкера заявиха още в началото на тази година той да даде показания чрез видеоконферентна връзка

Цветан Василев отново е поискал да бъде разпитан по делото КТБ. Той и още 17 души са подсъдими за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 г. банка.

адвокат Константин Симеонов

адв. Константин Симеонов прочете декларация, подписана в негово присъствие от Цветан Василев в Белград

По думите на адв. Симеонов, клиентът му е възмутен от избирателната памет по отношение на депутата и бизнесмен Делян Пеевски на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов. В продължение на месеци той дава показания срещу Василев.

Голословните му твърдения, че не знае какво означават ДП и ДП1 беше може би поводът, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация.

Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над „и“ за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история.

Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства. Има и други бизнеси, които са финансирани и които, след фалита на КТБ, той е изчистил през цесии.

Но това са сделки, които синдиците не атакуват. Очевидно този младеж, както прокуратурата, така и цялата държава хич не ще да го закача, защото явно е нервен“, заяви адвокат Константин Симеонов.

Делян Пеевски

Общество ОРГ
Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 14 ное. 2019 в 20:45

    Василев е най-големия дулманин на България за последбите 30 години, та и повече.

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!