Има ли налагана цензура от БНТ и Референдум, и спазва ли се договорът с ЦИК?

© Общество

Всички си спомнят паметното участие на Волен Сидеров в „Референдум“ по БНТ преди седмица, когато той се държа непристойно в ефир, не оставяше думата на никой друг по време на участието си (включително водещата) и не може да бъде изведен от там след покана за напускането му от водещ на предаването, нито пък с жандармерия.

Какво обаче стои зад това?

Днес с публикация в своята фейсбук страница „Спаси София“ сигнализират, че техният независим кандидат Борис Бонев не е бил поканен нито в горепосоченият брой, нито в друг брой на Рефередум. Всичко това на фона на  резултатите на много от социологическите агенции, който нареждат Борис Бонев  3-ти или 4-ти във вота за София. Самата БНТ, която цитира агенция „Маркет Линкс“ също нарежда Бонев 3-ти.

Въпреки това обаче на дебатът за „битката за София“ са поканени Веселин Марешки, шефката на предизборния щаб на БСП, които нямат кандидат (освен, че са подкрепили Мая Манолова), както и шефът на предизборния щаб на ДПС. Хора, които явно нямат много общо с „битката“ в челото.

Екипът ни прави проверка в договорните споразумения между БНТ и ЦИК, които може да видите ТУК. Там освен на председателите на политическите партии стои подписът и на Инициативния комитет, който е издигнал Борис Бонев за кмет на София:

Ето какво казват от „Спаси София“ по темата:

  • БНТ не покани Boris Bonev на предизборния дебат, организиран от националната телевизия. Нищо, че:

  •  Борис Бонев вече 10 години е градски активист, с реални успехи зад гърба си Борис Бонев първи обяви кандидатурата си – на 23 юли Борис Бонев има План за София от 300 страници, с което от Спаси София вдигнахме критериите и за останалите кандидати Борис Бонев води кампания изцяло от дарения – без пари за социология и платени медии Всички останали телевизии направиха дебат, включващ Борис Бонев, защото той има какво да каже Дори онлайн дебатите, организирани от граждански сдружения, са по-адекватни от цирковете, които ни предлага обществената телевизия.

  • Благодарим на Референдум и БНТ, че не оцениха всичко това и ни изключиха от битката за София. Браво на тази национална телевизия, която се финансира с нашите пари! Но това не ни отказва, а само допълнително ни мотивира! Сега, повече от всякога, разчитаме на съгражданите ни, казват още от организацията.

Дали националните телевизии ще продължат да канят предимно кандидатите от големите политически сили, пренебрегвайки тези, които са незивисими или подкрепени от непарламентарно представени партии предстои да видим. Предположенията ни обаче са насочени натам.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!