Депутатите гласуват размера на пенсиите днес, след скандал в НС вчера

© Общество

Днес депутатите в Народното събрание отново ще гласуват размера на пенсиите за 2020г. Това се случва след голям скандал, който прекъсна заседанието вчера.

Въпросният стана заради желанието на БСП, които поискаха поименно гласуване, видимо за всички, а председателстващият Народното събрание по това време Емил Христов отказа. Стигна се до множество подвиквания, всички депутати от БСП се изправиха пред председателя и той закри заседанието, като отложи гласуването на второ четене на Законопроект за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020г.

„Eксцесиите“ имаха преломен момент след като управляващото мнозинство първо прие минималната пенсия от догодина да бъде 250лв., а после реши тя да бъде в такъв размер от 1 юли, 2020г. Дотогава тя ще бъде със сегашния размер – 219,43 лв.

Освен всичко отглеждането на дете до 2 годишна възраст е заложено да остане с държавна субсидия от 380лв – без увеличение. Това ядоса левицата, която заявиха, че социалната политика на страната „нито е насочена към възрастните хора, нито към младите“.

Kъм момента дебатите по социалния бюджет на страната за 2020г. продължават. Следете подробностите в Общество ОРГ!

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!