Фонд „Условия на труда“ отпуска до 100 000лв. на фирми за подобряване на работната среда в предприятията

Фонд на труда © Общество

Сумата която е дадена на предприятия по същия Фонд „Условия на труд“ за 2019г. е 1,8 млн. лв.

Тази година Министерството на труда и социалната политика отново „подтиква“ предприятията да кандидатстват за удобрение към Фонд „Условия на труда“.

Условията

„За финансиране могат да кандидатстват физически и юридически лица, които не са получили цялостно безвъзмездно финансиране за изпълнението на същия проект по други програми и нямат парични задължения към държавата.

Задължително условие е служителите в предприятията да работят на трудов договор, а работодателите да им осигуряват обслужване от служба по трудова медицина.“, казват от МТСП.

(Пълните условия за кандидатстване вижте тук)

От трудовото министерство допълват, че чрез въпросната финансова „инжекция“ в някои компании/предприятия може да се повиши безопасността, въздействието на вредните фактори – прах, шум, вибрации, осветление, лъчения и други.

Статистиката

Общата сума дадена от вонда на предприятия през 2019г. е 1,8 милиона лева, а броят на заетите във подпомогнатите компании, за които се твърди, че са подобрени условията на труд са 2439 души.

Статистиката на МТСП сочи още, че в 76% от подпомогнатите предприятия има повече осветеност в помещенията, в 26% има минимизиране на риска от директен и индиректен допир с ел. ток., а в 92% от тях се подобрил микроклиматът на работна среда.

11 предприятия в страната са кандидатствали за 2019г. по проекта за финансиране на групови медицински прегледи за ранно откриване на професионалните болести. Прегледаните от въпросните компании са 2261 души работещи в специфични условия на труд.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!