Газпром: България се забърза с „Турски поток“ заради критика на Путин

Според изпълнителния директор на "Газпром" България е ускорила работния процес по изграждането на газопровода след критика на президента Путин. © Общество

Едва след упрек към българското правителството работата се е забързала, смята изпълнителният директор на „Газпром“

България започна по-активно да работи по строителството на газоразпределителната мрежа чак след критиките на руския президент Владимир Путин. В това е категоричен изпълнителният директор на руската държавна „Газпром“ Алексей Милер. Изказването му, част от телевизионно интервю, беше цитирано в руските медии.

Владимир Путин и Алексей Милер

Виждаме, че нашите български партньори в момента работят значително по-интензивно, отколкото преди известно време“, заяви Милер.

Припомняме, че в началото на декември 2019 г. президентът Владимир Путин обвини българското правителство в това, че съзнателно забавя реализацията на „Турски поток“ на територията на България. Като причина за това забавяне Путин посочи „външно влияние“.

През първите дни на 2020 г. обаче премиерът Бойко Борисов направи обиколка с хеликоптер на изградената на наша територия част от газопровода, обявявайки, че дейностите са били извършвани „с пълна мощност“.

През миналата седмица той, заедно с руския президент, както и държавните глави на Турция и Сърбия Реджеп Тайип Ердоган и Александър Вучич официално откриха газопровода „Турски поток“ на церемония в Истанбул. Бойко Борисов настоява за това названието да бъде „Балкански поток“, което било по-коректно.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!