Георги Дерменджиев е новият треньор на националния ни отбор по футбол

Георги Демренджиев © Общество

След оставката на предишния селекционер на мъжкия ни национален отбор по футбол – Красимир Балъков, бившият треньор на Левски – Героги Дерменджиев ще е новият такъв. Това потвърди Йордан Лечков, който е вицепрезидент на БФС в оставка, с отговорни функции към националния отбор.

„Георги Дерменджиев е новият старши треньор на България. Всичко е уточнено, той вече е селекционер. Утре ще довършим нещата документално. Няма какво да го обявяваме, обявил съм го пред вашия сайт“, каза Йордан Лечков за sportal.bg

„Говорих с Йордан Лечков. Съгласих се да поема националния отбор на България. Остава само да изистим няколко неща. Очаквам това да се случи днес или утре. Като цяло почти всичко е уточнено.

Аз като българин винаги съм подкрепял националния отбор, каквито и резултати да сме постигали. Така трябва всички да правим.

Да не се съсродоточаваме само върху негативното, а да гледаме и положителните неща. България не е единственият отбор, който губи мачове. Важното е да работим здраво и да даваме всичко от себе си, за да може да повишаваме нивото. Независимо от резултатите в последно време, виждам някаква искрица. Вярвам, че имаме шанс да се класираме на голям форум. Това ни е целта. Наясно съм с моментната ситуация. Няма да бъде никак лесно, но ще се борим. Който го е страх от мечки, не трябва да ходи в гората“, заяви Дерменджиев.

„Още не съм взел решение за хората, които ще влязат в моя щаб. Все пак става дума за националния отбор и трябва внимателно да ги подбера. Когато става дума за България, няма място за експерименти. Всеки треньор има свое виждане, но е ясно, че когато говорим за важни мачове и печелене на точки, трябва да залагаме на най-доброто“, пък казва Дерменджиев пред Гонг.

Припомняме, че всички в целия изпълком на БФС начело с президента Борислав Михайлов подадоха оставка, като временно изпълняващ длъжността президент е един от вицепрезидентите – Михаил Касабов.

Красимир Балъков пък подаде оставка като треньор след 5 срещи от които 4 загуби и 1 равенство с Черна Гора. Предстои нов избор на изпълком и нов президент на БФС, която дата за избор трябва да се насрочи от следващия последен изпълком в този му състав. Вчера спортния минситър Красен Кралев обяви публично, че няма да се кандидатира за поста.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!