Чавдар Маринов е новият зам.-министър на земеделието
Венера Върбанова

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Чавдар Маринов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Чавдар Маринов е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност “Животновъдство”, има и придобита образователно-квалификационна степен “магистър” по специалност “Финансов мениджмънт и маркетинг” от Висше училище по застраховане и финанси в София.

В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд “Земеделие” и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Ресорът на Чавдар Маринов като заместник-министър ще бъде свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.

Припомняме, че преди броени дни досегашната депутатка от ГЕРБ Десислава Танева пое поста земеделски министър след оставката на Румен Порожанов, чието име беше замесено в имотни сделки. След назначението си тя заяви, че ще има промени в политическия екип на министерството и очевидно Чавдар Маринов е нейно предложение.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@novanor.wpcomstaging.com

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.

Може също да харесате

След едно от “най-наглите” заседания на ВСС, Иван Гешев отново бе избран за главен прокурор

С 20 гласа “ЗА” и 4 “ПРОТИВ”, точно както на по-ранното гласуване…

Отвориха офертите за изграждането на участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Три са отворените ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за…

България е на 61-во място по условия за правене на бизнес

България изпадна до 61-во място в световната класация за условията за правене…

Фандъкова спечели балотажа в София с 4 % над Манолова, тя иска касиране на изборите

При обработени 100% от протоколите в София, за досегашния кмет от ГЕРБ…

Мария Габриел е избрана за първи вицепрезидент на ЕНП

Българският еврокомисар Мария Габриел бе избрана за първи вицепрезидент на Европейската народна…