Корнелия Нинова: Наблюдавам, че Борисов тръгва по моя път
Корнелия Нинова и Бойко Борисов си говорят в парламента
Общество ОРГ

След уж “по-добрите” резултати за БСП на “Местни избори 2019” спрямо предишните местни избори според анализн на партията, Корнелия Нинова говори за изборите и случващото се около тях в предаването “Тази Сутрин”. Ето какво каза тя:

“Спечелихме четири областни града. Петият, Шумен, е на кантар със 77 гласа по-малко за нас при около 400 невалидни бюлетини. Ще искаме допълнително броене на гласовете и касиране на изборите там.

При натрупването на няколко избори с такива проблеми вече има достатъчно критична маса. Но този път беше много крайно – агресивно, арогантно и открито.

Показаха се много случаи на купен и корпоративен вот. За да купуваш гласове, трябва да имаш ресурс. Ресурсът е в управляващата партия. Бизнесът, който се включи активно в тези избори, е на страната на управляващите, защото е зависим от тях. Ние се изправихме с 1 лев субсидия срещу милионите на властта и на бизнеса. Несериозни са обвиненията, че БСП е купувала гласове.

За листата на БСП в София има двойно увеличение на резултата – от 7 ще имаме 15 общински съветници. Това е партийният вот. Мая Манолова е кандидатът, който подкрепихме. Една голяма част от вота, който тя събира, е подкрепата на БСП, другата част е на други партии и на безпартийни хора, които искат промяна в София. Това, за което аз нося отговорност, е удвояване на резултата в София за листата.

С какво самочувствие Борисов казва, че два пъти ни бие в София, при положение че кандидатът му има с 60-70 хиляди гласа по-малко в сравнение с предишните избори и губи общински съветници!

Победихме в 62 общини, 4 от които са големи области градове. Визия за България прерасна в програма за всяка община. Отидохме и обяснихме на хората какво ще правим- точно и ясно.

След което поставихме тези програми в ръцете на много силни кандидати. От това ново поколение млади политици, което създадохме, вече имаме кметове на областни градове.

Ние събрахме партийна енергия, младост и гражданска подкрепа. БСП успя и защото водеше много активна и динамична кампания с множество срещи с хората из цялата, не от кабинетите .

Наблюдавам, че Борисов тръгва по моя път, но не докрай и може би е късно. Аз по този път тръгнах преди три години и си нося тежкия кръст от това. Борисов каза, че ще наложи мандатност за кметове, не повече от три мандата. Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите. Това беше тежка реформа с много опозиция отвътре. Това обновление в партията сега дава резултат в лицата на Пенчо Милков в Русе, Станислав Владимиров в Перник, Катя Георгиева в Ямбол и още много млади лица. Борисов иска тази реформа да я започне сега, но новите му кметове ще са след 4 години, след още три ще има резултат.

Г-н Борисов закъсня! Освен това ние наложихме ограничение за лидер на партията – 2 мандата. За него това го няма. В политиката за един политик няма по-силно оръжие от личния пример. Тези реформи за нас предизвикаха много вътрешно напрежение, но партията започна да върви нагоре, каза още Корнелия Нинова.

По темата за бюджета за догодина, председателят на БСП каза, че парламентарната група ще представи под формата на законодателни предложения виждането си за бюджета. Бюджетът на ГЕРБ на предлага нищо различно и не предлага решение по няколко страшно наболели проблема – демография, здравеопазване, доходи, бедност и икономика. Няма нито политика и за младите хора и семейства, нито преизчисление на пенсиите за възрастните хора. Общинските болници се разпадат. Бюджетът на ГЕРБ гарантира още една година застой за България, коментира Корнелия Нинова.

Изборите в последните години и състоянието на партията показват, че сме в тенденция на растеж. Промяната е трудна и бавна, но пътят е верен и трябва да го продължим. Трябва да променим България и знам, че ще успеем, завърши Корнелия Нинова в ефира на бТВ.

 

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.

Може също да харесате

Продават вестник "Стандарт" на търг

Частен съдебен изпълнител е насрочил публична продан за всички търговски наименования на…

Цацаров подаде оставка като главен прокурор, избраха го за председател на КПКОНПИ

Преди броени минути Сотир Цацаров подаде оставката си като главен прокурор на…

50 соцалисти искат оставката на Корнелия Нинова

50 социалисти от вътрешната опозиция в БСП искат оставката на Корнелия Нинова…

Заразено със салмонела пилешко месо заля българския пазар

Пилешкото месо със салмонела в магазините е от Полша и е поне…

За какво още ще отговаря Мария Габриел в Европейския парламент?

Бъдещите задачи на еврокомисаря Мария Габриел ще се увеличат Новината съобщи новоизбраният…

Бойко Борисов поиска и прие оставката на Министър Бисер Бетков

“Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на Министъра на труда и…

Фалшиви био продукти заливат българския пазар

Проверка на Министерството на земеделието откри наличието на много фалшиви био продукти…