Нинова към Борисов: По-спокойно, кампанията е на старта – пилците се броят наесен (ВИДЕО)
Общество ОРГ

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова даде пресконференция днес, по повод пресконференцията, която Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и лидерът на СДС – Румен Христов дадоха тази сутрин, за която Ви информирахме по-рано. Там стана ясно, че СДС и ГЕРБ ще си партнират и на местнтие избори в продължение на коалицията им на евроизборите, като в същото време Борисов легитимира Фандъкова за кметското място отново, а в същото време подаде топаката към БСП, като каза, че няма как партия, която се брои за голяма да не издигне свой кандидат за най-големия град в България, а да подкрепи такъв (визирайки Мая Манолова). По тази причина и Нинова реши да му отговори, като ето какво каза тя:

„Днес имахме Изпълнително бюро, разгледахме много въпроси –от общата национална политика до подготовката ни за местните избори, която е твърде напреднала. Ще имаме и пленум на 3-ти септември, на който трябва Националният съвет да одобри първите около стотина кандидати, издигнати от общинските ни структури”. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията.  Тя изтъкна, че ще коментира думите на премиера, който по думите й изглежда много нервен и звучи много обречен за София. „По-спокойно, кампанията е още на старта си и ще трябват много сили до края й – нека ги запази. Пилците се броят наесен, както е казал народът, заяви тя. Нинова изрази мнение, че премиерът тича доста пред вятъра, защото социалистите още не са обявили кандидат за София, не са приели платформата си за София, а той вече ги определи като „популисти” и като хора, които ще правят подла кампания в София –без да знае какво предлагат БСП в платформата.

„И защо всичко това – защото БСП не издига свой кандидат. Искам да припомня на Борисов, че тези думи сме ги чували, и че не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби катастрофално, със същите упреци към БСП. При това, тогава изправи свой знаков кандидат срещу нас”, подчерта Нинова. Председателят на БСП обърна внимание, че социалистите се обръщат към всички, които искат да променят модела на феодалните управления на общините на ГЕРБ. „Всеки, които иска тази промяна е добре дошъл – да се обединяваме. Днес премиерът каза, че нямало нужда от никаква промяна – ние смятаме обратното”, категорична бе Нинова, като посочи, че на първо време е нужно да се промени слоганът на управлението на София, който до този момент е бил  „ремонт на ремонта” или „проверка на проверката” .

„Мислим, че е много необходимо да се промени и специалният доклад на Европейската сметна палата, която казва, че България е с най-мръсния въздух в Европа, и за 9 години в София не е направено почти нищо, за да се намали запрашаването. Има и много голяма нужда и от промяна в това  родителите да не стоят денонощно на опашки, за да си записват децата в детските градини и яслите в София”, добави Нинова и обърна внимание, че може да продължава да изброява с почти всички политики, които община София провежда като най-ярък пример за феодализацията на общините под управлението на ГЕРБ. „Нашият отговор е това – по-спокойно с упреците, кампанията не е започнала, гледайте си вашите дела. Имате и вие да давате много отговори за управлението на общините, за отказа ви от някои много знакови кметове на ГЕРБ досега. Защо се отказвате – това признание ли е за провал?, попита Нинова. Тя изтъкна, че много отговори ще трябва да се дават за досегашното управление, да се носи отговорност, и призова  да се запази спокойствие и да се проведе една хубава, позитивна, аргументирана кампания. „Ще я имате в момента, в който приемем платформата и чуете нашите послания”, заключи председателят на БСП.

Общество ОРГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Никаква част от сайта obshtestvo.org не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк. Пишете ни на news@novanor.wpcomstaging.com

Абонирай се за важните теми

Запиши се в нашият бюлетин и получавай най-актуалните теми, разкрития и разследвания от България и Европа.

Може също да харесате

Правителството реши прага на бедност за 2020г. да се увеличи с 15лв. на 363 лв.

На вчерашното си заседание Министерски съвет прие решение прага от финанси, които…

Банковите такси за преводи в България и ЕС ще се изравнят

Правителството одобри промени в Закона за платежните услуги и платежните системи. Те…

Публикуваха тарифите за тол системата на обществено обсъждане

Тарифите за тол системата, която се очаква да обхване тежкотоварния трафик в…

Кметовете на “Демократична България” искат самостоятелни бюджети

Групата на “Демократична България” в столичния общински съвет и районните кметове на…

Идват ли модерните влакове и у нас? БДЖ закупи вагони за 60 млн. лева

В рамките на 1 месец обществените поръчки на Българските държавни железници достигат…

Най-губещите и най-печеливши култури на зърнения пазар тази есен

Най-губещи на зърнения пазар у нас тази есен са производителите на ечемик,…