Инспектори на НАП проверяват зимните ни курорти

Инспектори на НАП на лов за нарушения в зимните ни курорти. © Общество

Стотици ипспектори ще извършват скрити и явни наблюдения

От Националната агенция за приходите тръгват „на лов“ за нарушители в зимните курорти. Преди Нова година, инспекторите ще следят за инвентаризация на наличните стаи и за деклариране на реалния оборот от страна на търговците.

От НАП заявиха за Общество, че на постоянно наблюдение ще са и борси и тържища в близост до курортите

Инспекторите ще използват и дистанционна връзка за проверка на касовите апарати със сървърите на НАП. Проверяващите ще засичат и оборота на хотели и заведения спрямо същия период на миналата година.

Освен т. нар. проверки чрез агенти под прикритие, „таен агент“, в кампанията ще бъде използван и подходът на откритото наблюдение. При него в рамките на дни или седмици в даден обект присъства явно проверяващ екип на НАП. Ако оборотите, отчетени по време на наблюдението, са много различни от тези през миналата или предходни години, агентите могат да варедят приходната агенция да започне ревизия.

По време на зимната кампания на НАП ще бъде проверявано и имущественото състояние на физически лица, които са управители или собственици на обекти в зимните ни курорти.

От Националната агенция за приходите призовават търговците да бъдат изрядни и да не си позволяват опити за подкуп на инспектори. При засичане на подобни случаи санкциите ще бъдат много сериозни.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!