Иван Костов за Цветомир Найденов: Някакъв човек си бръщолеви някакви неща

Иван Костов © Общество

Днес шефът на компания Ефбет и миноритарен акционер в Еврофутбол – Цветомир Найденов даде интервю за предаването „Тази Сутрин“ по бТВ по повод 7-те обвинения на прокуратурата спрямо Васил Божков, които по думите му са инициирани от предадени от него доказателства.

В интервюто той заяви:

„Поканете Иван Костов и го питайте за Васил Божков. Попитайте го защо оттеглиха кандидатурата на Орешарски за кмет на София“,

заяви Найденов.

Въпросното изказване е препратка към далечната 2003 г., когато СДС (с председател Надежда Михайлова по това време) оттегля Пламен Орешарски като кандидат за кмет на София. Ето какво заяви Иван Костов в интервю за Общество ОРГ:

Г-н Костов, предолагам сте запознати с изказванията на г-н Найденов от днес, че вие може да разкажете повече за г-н Божков, за оттеглянето на г-н Орешарски от кметския пост на София през 2003г. Търсим Ви в това ви качество – да ни разкажете.

– Ама защо мен? Кандидатурата е била оттеглена от г-жа Надежда Михайлова.

Защо тогава г-н Найденов каза медиите да попитате Вас?

– Аз не знам този човек защо така говори. Явно не разбира от политика. Това е било нейно решение, аз може и да знам нещо, но защо аз да говоря за решения, които не са мои?

Какво знаете Вие?

– Е, какви спомени да имам отпреди 17 години. Аз съм сигурен, че и ако се поразтърсите из пресата оттогава ще видите аргументите. Сто процента ги има.

Защо смятате, че г-н Найденов посочи именно Вас, че знаете повече?

– Откъде да го знам. Изобщо не го познавам този младеж.

Информиран ли сте за това изказване по Ваш адрес от тази сутрин?

– Не, нямам представа и не ме интересува. Някакъв човек си бръщолеви някакви работи, явно и той не знае. Те всички хора ме споменават по някакъв повод.

А Вие познавате ли г-н Васил Божков?

– От 89г. не сме се виждали. Много отдавна Той е завършил математика и аз съм завършил това и така.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!