„Камарата на следователите в България“ с изявление в подкрепа на избора на Гешев

Камара на следователите в България с подкрепа за Иван Гешев и ВСС © Общество

Камарата на следователите в България“  публикува свое изявление в което застава зад кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, която беше повторно избрана от ВСС.

С оглед безпрецедентния политически натиск, който се оказва върху членовете на ВСС и президента на РБ във връзка с избора на главен прокурор, АПБ и КСБ изпратиха свое съвместно становище до ЕК, пишат от организацията. Ето и какво е мнението им в писмото:

В него те посочват, че членовете на съвета са подложени под изключителен политически натиск, и, че решението на ВСС трябва да се изпълни във възможно най-кратък срок. От следователското сдружение посочват още, че считат за политически дебата около кандидатурата, след като той се е изместил от професионалните качества „на г-н Гешев“.

Както по-рано Ви информирахме днес предстои протест срещу неговата кандидатура в 18ч. пред Съдебната палата в София.  Припомняме, че в края на миналата седмица Иван Гешев бе избран повторно за главен прокурор след гласуване във ВСС, което бе придружено с много наглост и скандали. Това се случи след като няколко дни по-рано президентът отказа да подпише одобрената от ВСС кандидатура и я върна във ВСС за преразглеждане.

 

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!