Караниколов: До 2 дни ще има решение за безводието в Перник

Икономическият министър Емил Караниколов обеща, че до дни ще има конкретно решение от държавата относно безводието в Перник. © Общество

Министърът на икономиката Емил Караниколов гарантира, че държавата ще има решение срещу кризата

До няколко дни държавата излиза с решение за безводието в Перник. Това стана ясно от коментара на икономическия министър Емил Караниколов. За кризата той е оптимист и смята, че от този случай ще произлязат добри решения. Не може толкова време да не се търсят решения в този сектор, категоричен е министърът на икономиката.

30 години сме се въртели в един омагьосан кръг, стига толкова,“ беше категоричен Караниколов.

Той поясни,че основен приоритет на правителството е осигуряването на вода за Перник. Именно затова до дни щяло да има и конкретно решение по проблема.

За напрежението в „Стомана“- Перник той поясни, че е в постоянен контакт с управителите на предприятието. „В момента те нямат жизнена нужда от това количество вода„, подчерта министърът.

Когато имат нужда, няколко дни предварително щели да поставят въпроса за обсъждане. Караниколов призова да не се създава допълнително напрежение в Перник, защото това с водата било достатъчно. Оказва се, „Стомана“-Перник има собствени водоизточници, но дебитът е много малък.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!