Кметовете на само 9 града избрани на първи тур, балотаж ще има в 18

© Общество

Кметовете на 9 областни града са избрани на първи тур. В цели 18 други обаче ще има балотажи. Това показват данните на ЦИК при вече 100% обработени протоколи от изборните секции.

Официалните данни на ЦИК показват, че нови кметове вече имат Бургас – Димитър Николов, Велико Търново – Даниел Панов и Враца – Калин Каменов

Новите стари кметове: Градоначалник на Габрово остава Таня Христова, в Кърджали Хасан Исмаил. В Кюстендил изборите спечели Петър Паунов, в Монтана Златко Живков. В Стара Загора кмет е Живко Тодоров, а в Хасково – Станислав Дечев.

Шестима от спечелилите на първи тур кандидати са номинирани от ГЕРБ, в Монтана и Кюстендил победителите се явяват в коалиции, в които участва ГЕРБ, а в Кърджали нов мандат взема кандидатът на ДПС

В неделя ново гласуване ще има в Благоевград, Варна, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София, Търговище, Шумен и Ямбол.

Разликата между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, които отиват на балотаж за кметския пост в София, е 8,69%. Фандъкова е спечелила 157 909 гласа, а Манолова – 120 233.

В София почти навсякъде предстои балотаж и за районен кмет

Избрани на първи тур са само двама – Рангел Марков (ГЕРБ) в Банкя и Лилия Донкова (независима, подкрепена от ГЕРБ, СДС и ВМРО) в Кремиковци.

Втори тур ще има и в Пловдив – между Здравко Димитров от ГЕРБ и Славчо Атанасов от местната коалиция НФСБ и ВМРО.

Във Варна на настоящия кмет Иван Портних от ГЕРБ не му достигат 0,7% за нов мандат от първи тур. Той отива на балотаж с Костадин Костадинов от партия „Възраждане“.

В Русе на балотаж отиват Пенчо Милков от БСП и Диана Иванова от ГЕРБ . В Благоевград надпреварата ще е между Атанас Камбитов от ГЕРБ и подкрепеният от БСП Румен Томов.

Във Видин балотажът е между Огнян Ценков от ГЕРБ и Любомир Георгиев от БСП. В Добрич ще се избира между Йордан Йорданов (ДБГ) и Надежда Петкова от ГЕРБ.

В Ловеч балотажът е между Корнелия Маринова от ГЕРБ и Радина Банкова от БСП. Балотаж ще има и в Пазарджик между Тодор Попов с МК „Новото време“ и Благо Солов от БСП.

В Плевен един срещу друг са Георг Спартански (независим, подкрепен от „Демократична България“) и Мирослав Петров от ГЕРБ. В Перник на втори тур отиват Вяра Михайлова Церовска от ГЕРБ и Станислав Иванов Владимиров от БСП.

За кметския пост в Шумен на втори тур ще се борят Любомир Христов от ГЕРБ и Венцислав Венков от БСП. Разградсккият балотаж е между Денчо Бояджиев от БСП и Валентин Василев от ГЕРБ.

В Търговище Дарин Димитров от ГЕРБ отива на балотаж с Хамди Илиязов от ДПС. В Ямбол за кмет на града ще се борят кандидатът на „Пряка демокрация“ Валентин Ревански и Катя Георгиева от БСП.

В Силистра изборът ще е между Юлиян Найденов от ГЕРБ и Момчил Неков от БСП. В Сливен ще избират между Стефан Радев от ГЕРБ и Кольо Милев от БСП, а в Смолян – между Николай Мелемов от ГЕРБ и Стефан Сабрутев.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!