Комунизмът официално е престъпен режим в учебниците по история

© Общество

От новата учебна година в учебниците по история тоталитарният комунистически режим ще бъде обявен за престъпен. Това става чрез включването на цитат от Закона, който го обявява за такъв. Новината потвърдиха за Общество ОРГ от Министерството на образованието и науката.

Всички учебници по История за 10-и клас вече са преработени, за да се включи оценката на режима, която до момента липсваше

В новите учебници има включена подробна информация за Възродителния процес, както и за репресивната държавна политика, трудовите лагери и дълговите кризи на България.

Народна република България или съкратено НРБ е официалното име на България от 15 септември 1946 г. до 15 ноември 1990 г. Почти през цялото си съществуване държавата се управлява от единна обществено-политическа организация – Отечествен фронт, под ръководството на Българската комунистическа партия (БКП)и Българския земеделски народен съюз (БЗНС). Това служи за прикритие на тоталитарната същност на режима. Тя е поддържана с помощта на СССР и чрез репресивния апарат на Държавна сигурност.

Общество ОРГ

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден