Корнелия Нинова: Борисов сменя гумите, но двигателят му вече не работи

Корнелия Нинова © Общество

„Смяна на министрите няма да промени нищо. Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на кола, чийто двигател вече не работи“, заяви в ефира на БТВ лидерът на БСП днес.

„Тя не се движи и тръгва на заден ход. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри в негови кабинети, без да се промени нищо. Нашата политика е да се смени модела и цялото правителство”, добави тя.

„Нено Димов не е единственият виновник и е изкупителна жертва на целия този модел. Има доста институции, които са отговорни за тези проблеми. Министрите на ГЕРБ не ги закачат. Предимно коалиционният партньор поема отговорността.

Системата на управление е сбъркана. Борисов сменя министри, но назначенията и политиките ги прави той.

Язовир Студена/ Перник
Язовир Студена/ Перник

„Нека да отидат в Перник и да кажат на хората, че е фалшива новина, че нямат вода. Или в Бобов дол, че е фалшива новина, че децата им имат Хепатит А, защото там се гори болничен отпадък. Кризата в Перник не е продиктувана от това, че градът не е защитил проекта за воден цикъл : Тогава защо има проблем в Ботевград, в Шумен, в Ловеч, в Сливен. Защо в Добричко 2 години са на режим на водата? Проблемът е национален”. заяви още Нинова.

„За 10 години се унищожиха институциите в България. Не е работило РИОСВ, не е работило ДНСК, министри не са забелязали какво става. Борисов направи така през тези 10 години, че всички проблеми се решават през 1 човек.

Това е този начин на управление, в който се обезличават институциите и държавността. Политиката не е търговия.Като разхвърлиш едни пари, не можеш за да си купиш личното спокойствие и да кажеш проблемът е решен. Е, не е решен. Той е системен,структурен и отлаган. Така с отлагане и плащане се стигна дотук”, каза още лидерът на социалистите у нас.

Нинова говори и за предстоящия вот на недоверие, който се очаква БСП да внесе

„Вотът на недоверие не е само за кризата в Перник. Той е за националния проблем с водата, за безконтролния внос и горене на боклуци, който замърсява въздуха. Той е цялостно по ресор екология.

Ако всички партии, които на думи са опозиция гласуват
вота, той ще мине. С „Воля“, „ДПС“ и независимите депутати сме 124 човека. Ще водим консултации с тях в четвъртък и петък“, каза още Нинова.

Акция на МВР в Плевен заради боклука на Италия.
Внесен боклук от Италия в Плевен

„Напоследък се акцентира върху темата с боклука от Италия, но за нас е много важна темата за боклука от третия свят. 734 хиляди тона за 5 години по документи от Владислав Горанов, в който се включва и 3 тона болничен отпадък. Сега само Нено Димов е виновен. А вносът от третия свят от къде е? От митниците. А Горанов къде е, за да каже кой е контролирал този внос? Къде се горят тези боклуци, какви са ефектите от това нещо”, заяви червеният лидер, говорейки отново по темата екология.

Сред другите мотиви за вота Нинова посочи:

„В момента се заформя огромен скандал и в здравеопазването.Експерти казват, че следващата бомба ще е в енергетиката.Отново има чума по свинете, цената на свинското се покачи с 50%, расте цената на водата и хляба.

Докато болниците са търговски дружества, който и министър да дойде, резултатът ще е същият. Първото действие е държавата да промени статута на болниците да не са търговски дружества. Такава практика няма никъде в Европа.

Пак се правят на изненадани, че не са знаели, че едно лекарство в общинската болница е 150лв, а в частната е 1050лв. Как не знаете? Вие предложихте този закон. ГЕРБ внесоха този закон и си го приеха, според който частните болници не правят обществени поръчки. Тук не става въпрос за безхаберие и незнание. Това е умишлена политика и за това е виновен първият.

Освен всичко в Перник избират между това дали да имат вода или да имат работа в 21 век. Това е трагедия“, завърши Нинова.

Както вчера Ви информирахме от БСП започват консултации за вот на недоверие, който вероятно ще бъде внесен в НС през следващата седмица.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 14 ян. 2020 в 12:22

    Едно си баба знае, друго си тя прави!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!