Красимир Лалов за протеста срещу тол системата: Без превоз на пътници и на товари на 13 януари

Красимир Лалов © Общество

След срещата между автобусните превозвачи, автомобилните превозвачи, Националния таксиметров синдикат, международните превозвачи, Националното сдружение на превозвачите, сдружението на производителите и вносителите днес стана ясно, че протестите срещу тол системата от 13 януари ще бъдат ефективни.

Това потвърди за Общество ОРГ председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов .

Той заяви пред екипа ни, че протестиращите на първо място ще искат:

Оставката на Министър Петя Аврамова, която: „Не знае къде се намира“, а след това и полагане на философия за тол системата у нас, както и съгласуване на нещата с всички засегнати браншове.

Министърът на Регионалното Министерство и Благоустройството - Петя Аврамова и нейният заместник Николай Нанков

Според Лалов основните прични за поисканата оставка на Петя Аврамова са несериозното и отношение, което била доказала с запитването на премиера на предновогодишния Министерски съвет (той попита кога ще е готова тол системата на 15 януари ли, а тя му отвърна на 6-ти), както и с всички нейни „скривания“ когато става дума за тол системата.

Общото становище на превозвачите е такова, че Аврамова нито 1 път не е сядала да говори с тях на обществено-консултативните съвети освен първият път, когато според него тя си е играла на кукли, тъй като въобще не е била „в час“ с темата. Според тях трябва да има изцяло ново ръководство на МРРБ и на тол системата у нас.

Какви ще бъдат действията и докога ще продължат те?

Хронологично, протест на датата 13 януари първо бяха планували автобусните превозвачи, затова, че в крайна сметка те бяха излъгани, че няма да бъдат включвани в тол системата, но в последствие това им беше съобщено след обществено-консултативен съвет от медиите.

Те (в лицето на Магдалена Милтенова) заявиха за Общество ОРГ, че протестните им действия първоначално ще бъдат единствено със залепени лепенки и стикери, но ще започнат от 13 януари, тоест няма да бъдат ефективни.

Дали въпросът на Общество за евентуално „сдружаване“ на бранша накара въпросните да се обединят не е ясно, но след обединението на позициите на всички засегнати решението е протестите да са ефективни.

Красимир Лалов заяви за екипа ни, че първоначално действията са планувани за 13 януари, когато ще бъде спрян превоза на пътници към всички автобусни компании, които членуват в Конфедерацията на автобусните компании (а това са почти всички автобусни превозвачи), ще спрат товарните превози на всички компании в Нац. сдружение на превозвачите и на международните такива и може би ще бъдат блокирани няколко автогари.

Протестиращите засега няма да затварят пътища, но Лалов заяви, че ако правителството не ги чуе това ще бъде следващата стъпка за начинът им на протест.

Според него, ако хората не разбрат, че това засяга всички ни, те ще го усетят когато е късно по джоба си.

„Не изразявам надежда, че нещо ще се случи. Има адски много бушони по веригата, но ние сме упорити. Нанков е бушон, а Аврамова въобще не знае къде се намира. Може да е интелигентна жена, но въобще си няма на представа за какво й се говори в това министерство и конкретно за тол системата“, заяви Лалов.

Очаквайте скоро и друго интервю по темата с изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи – Йордан Арабаджиев !

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Avatar 8 ян. 2020 в 09:59

    Да я спират тая тол система, видя се, че не могат да се справят с нея хората, които я правят сега…

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!