Лафка обявява фалит до няколко дни

Лафка © Общество

Най-голямата търговска верига у нас с над 3 хиляди точки ще обяви фалит до няколко дни, сочат източници на екипа ни от държавен финансов орган.

По непотвърдена информация дружеството има натрупани дългова за над 51 млн. лв.

Дружеството „Табак маркет АД“ („Лафка маркет“), което е собственик на павилионите „Лафка“ е собственост на „БУЛГАРТАБАК-ХОЛДИНГ“, който пък се управлява от няколко фирми от Лихтенщайн и Обединените арабски емирства (TGI Middle East), които се свързват с депутата от ДПС – Делян Пеевски.

До дни се очаква да стане ясно дали Лафка ще получи разрешение от Държавната Комисия по Хазарта (ДКХ) да разпространява лотарийни билетчета и други игри на Българския Спортен Тотализатор (БСТ).

Очаквайте подробности по темата.

Print0

Коментари · 6

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • Avatar 21 февр. 2020 в 09:34

  Преструктуриране на ,,развращаващия обществото“ бизнес според Симеонов и сега ще завъртят нещата така че пак всичко ще е за Пеевски.Колко са жалки колко са смешни закони правят.заради един делибей накрая ще се окаже държавата собственност на един човек.

 • Avatar 20 февр. 2020 в 14:29

  От давна е време тези бараки да ги разкарат интересно как са получавали лиценз за търговия с алкохол и цигари 🙂 ???

 • Avatar 20 февр. 2020 в 14:28

  Обикновено, хибридно влизане с бутонките. Утре ще излезе премиера, ще обяви със сълзи на очи, че три хиляди души по лафките остават без хляб и лично ще нареди на шефа на агенцията (тоя не е на АПИ) да даде лиценза. За радост на децата, инвалидите, пенсионерите и майките с колички. (Кредита си знаете колко ще се връща)

 • Avatar 20 февр. 2020 в 14:27

  Гешев ,стига оди по мегдана с каскета,ми действай по същество!

 • Avatar 20 февр. 2020 в 14:27

  Пак напълни гушата. Браво!

 • Avatar 20 февр. 2020 в 14:27

  Супер!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!