Майките на деца с увреждания заявиха, че ще протестират до оставката на 240 депутати

Протестиращи майки на деца с увреждания © Общество

Протестите на майките на деца с увреждания продължават и днес пред Народното Събрание (НС)

Това обявиха те в социалните мрежи и заявиха, че ще протестират до оставката на 240-те депутати, сформирали сегашния състав на парламента.

Мотивите им да изискват и оставката на групата на БСП е подкрепянето на кандидатурата на Валери Симеонов за зам.-председател на НС. По-късно след подкрепата социалистите се извиниха на майките, но от заявените неща, това не е дало резултат.

Първоначално исканията на майките на деца с увреждания беше Валери Симеонов да се оттегли от поста, но сега те прерастват в искане на оставка на всички депутати.

“Ние не искаме само неговата оставка. Искаме оставката на всеки един поименно депутат, който е натиснал бутона “за“ „, казва една от участничките в протеста пред Националното радио

Шествието, което започва от площад „Народното Събрание“, ще премине през “ Орлов мост“, а автомобилите ще обикалят през кръговото движение при 4-ти километър.

Протестът на майките ще започне в късния следобяд (18:30ч.), като локацията са „сбирка“ е пред Народното събрание. По-натам протестът ще премине към „Орлов мост“, където движението на Цариградско шосе ще бъде затворено.

Към Орлов мост ще се насочи още един протест насрочен в 18:30ч., този на феминистките организации с мото „Докато има насилие, борбата продължава“ –  по случай Международния ден на ООН за борбата с насилието над жени.

От Столичната община и МВР предупреждават водачите да отделят повече време за алтернативен маршрут (избягващ Орлов Мост и пл. Народно събрание по това време).

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!