Министър Нено Димов преспа в килия в ареста, прокуратурата решава за обвиненията

Нено Димов © Общество

Министър Нено Димов остана в арестта след вчерашните разпити на които той беше отведен от спецпрокуратурата.

Той е задържан за 24ч. от вчера следобяд, като днес се очаква прокуратурата да реши дали и кой ще получи обвинения за водната криза в Перник и за нелегално внесените боклуци у нас.

Нено Димов беше разпитан и за нелегалния внос на боклуци от други държави у нас. По въпроса с безводието в Перник пък вчера бяха разпитани експерти и служители на МОСВ. Обискирани бяха множество документи от сградата на ведомството, както и от сградата на местното ВиК в Перник, както и от частни домове там.

Прокурор Ангел Кънев

Източници от спецпрокуратурата пък твърдят, че Димов е разпитван около 3 часа от спецпрокурора Ангел Кънев, който придружи министъра до микробуса и заяви, че засега той не е задържан, което в последствие се промени. Той лично е наблюдавал и претърсването на стаята на Димов в министерството.

Статистиците сочат, че това е първият действащ министър, който е преспал в районно управление в София. Той е бил настанен сам в нормална килия в III районно, София. Не е заявено обаче за какво е задържан Димов спрямо двете теми по които е разпитван (за водната криза и нелегално внесените боклуци).

Акциите продължават и днес с разпити на нови 30 души, като те са по нареждане и наблюдаване на главния прокурор Иван Гешев, а в тях участват ДАНС, ГДБОП и спецпрокуратурата.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!