Николай Бериевски: Младежите в страната трябва да помогнат на хората в рискови групи

Николай Бериевски © Общество

В кратко интервю за Общество ОРГ в добавка към вчерашното му изявление след извънредното заседание на младежите в БСП, Бериевски заяви, че е време за „активни действия“ от страна на младото население в България.

Идеята на младите социалисти е да помогнат на тези, които имат най-голяма нужда от тях, а именно най-застрашената група от хора от коронавируса – възрастните.

„Ние от Младежко обединение в БСП изразяваме своята съпричастност към тежката ситуация, в която страната ни се намира и декларираме своята готовност да се включим в доброволчески инициативи, там, където има необходимост от действия на терен и там, където бихме могли да сме полезни. Обществото ни се нуждае от помощ и солидарност“, заяви Бериевски вчера.

В интервю за Общество ОРГ Бериевски заяви, че младежкото БСП ще се включи в последващи кампании на БЧК за помощ на възрастни хора в риск.

„Призовавам младите хора да обърнат внимание и окажат помощ на хората, попадащи в рисковите групи, които живеят или пребивават в близост до тях – входове, етажна собственост.

Вчера се свързахме с БМЧКА – Български младежки червен кръст с оглед бъдещи съвместни доброволчески действия в цялата страна. Младите социалисти са в готовност да съдействат на екипите на Български червен кръст. Ние ще инициираме и информационна онлайн кампания в цялата страна за връзка с кризисните щабове в общините.

Младите хора в страната трябва да покажат, че не са безучастни с тежкото положение в което се намират някои наши баби и дядовци, които нямат достъп до хранителни или други важни за тях продукти“, заяви лидерът на МО на БСП.

Бериевски заяви още, че в най-скоро време ще информира за съвместно проведените кампании с БЧК по темата, като ще даде и статистика за нейните резултати. Идеята за въпросната инициатива била на повечето млади хора около него, които искали да помогнат на възрастните хора у нас, сподели още лидера на младите социалисти за Общество ОРГ.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!