МС постановил да има винетки за „Северната тангента“, а днес премиерът обвини АПИ? (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов © Общество

Днешното редовно заседание на Министерски съвет започна с упрек към председателя на УС на АПИ – Георги Терзийски, че Пътната агенция „прави номерца“ на премиера.

Борисов започна заседанието с въпроса „шефа на АПИ тука ли е?“, след което последваха множество нападки по повод протеста на жители на Банкя, Мировяне и Нови искър вчера, които изразиха недоволството си от това, че ще трябва да плащат винетна такса за да се приберат до домовете си от работното си място в София.

„Що ми прайте тези номерца? А? Що ми прайте номера? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с Вас? Как моЕ да ми изкарвате хората на улицата за нЕ’ква абсолютна глупост? Как ще плащат от Нови искър или от Банкя или от съседните места винетки? На изборите за София те гласуват ли за кмет на София? Е… защо ми го прАйте?

Не… Питам, … репетирате дали ше Ви оправя още днеска или к’во? Провокирате ме дали много бързо ше го направя или до следобед? Това ли искате да Ви кажа?

Във всеки център на населеното мЕсто около София отиваш лично днеска, заставаш на площада и като едно време тея глашатаите: „Няма да има винетки“ – викаш по 3 пъти, обикаляш и се прибираш тогава. Ясно? И още 1 път ако ми направите така да се задъхам преди МС … Ще бъде много критично за Вас! Много бързо критично! Свободен си!“, заяви Борисов на председателя на УС на АПИ – Георги Терзийски.

Премиерът обаче тактично забрави подробността, че въпросните „номерца“ на АПИ са всъщност решение на Министерски съвет, който той е водил на 31 декември, 2018г., и което от АПИ са длъжни да изпълнят.

Ето и въпросното решение с приложенията към него, които в случая засягат граждани на София, което цитираха и от БСП в Народното събрание:

Дали в случая става дума за поредното „измиване на ръцете“ с административен служител от дадена агенция, комисия и т.н. – оставяме да прецените Вие.

Общество ОРГ

Print0

Коментари · 5

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • Avatar 19 февр. 2020 в 16:41

  Като си трайкаме ще ни цакат за всичко!!!!!

 • Avatar 19 февр. 2020 в 16:39

  Какъв упрек?Това беше гавра с мижитурките около него.Такова безцеремонно поведение едва ли някъде по света съществува!

 • Avatar 19 февр. 2020 в 16:39

  Голям интригант хитрецът!

 • Avatar 19 февр. 2020 в 16:38

  Няма такава държава, наистина е така. Няма!

 • Avatar 19 февр. 2020 в 16:38

  Играе ПУТИН,ама в трагикомедията, “ Ти ли ме бутна, или аз сам паднах?!“ 😘😂🤣😢🙃Бутафорко!!!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!