Обединените патриоти поискаха създаване на доброволни отряди за справяне с престъпността

Красимир Каракачанов и Искрен Веселинов © Общество

Искрен Веселинов, който е от квотата на ВМРО в коалицията между тях и НФСБ обяви от името на всички депутати в нея, че те искат да се създадат доброволни отряди за справяне с престъпността.

„Искаме създаването на доброволни отряди за справяне с престъпността. Мярката трябва да влезе в Закона за МВР между първо и второ четене. Формированията ще действат на места, където има дефицит на органи на реда.

Доброволчеството като начин за превенция и справяне с битовата и маргиналната престъпност е стара наша идея. Тя е залегнала и в приоритетите за повишаване на обществения ред и сигурност в програмата още от 43-то Народно събрание. Ето защо Обединени патриоти ще подкрепят на първо гласуване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи и ще внесат предложение за допълнение, свързано с доброволните отряди“, заяви Веселинов.

Изискванията за доброволците ще трябва да имат образователен ценз и чисто съдебно минало. Ще трябва да изкарват и курс (обучение) в МВР за правомощия по противодействия с патрулна и охранителна дейност.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!