Обществена поръчка за 220 млн.лв. обяви „Метрополитен“

Пуснаха обществена поръчка на стойност 220 млн.лв.за новите три спирки на метрото. © Общество

Парите са за изграждането на следващите 3 станции на метрото

Дружеството „Метрополитен“ обяви обществена поръчка на стойност 220 млн. лв. за проектирането, строителството и оборудването на следващите 3 метростанции от новия участък на метрото. Те ще бъдат разположени под бул. „Владимир Вазов“ и ще свързват кварталите „Хаджи Димитър“ и „Левски Г“. По този начин и най-накрая живеещите там хора ще могат да стигат по-бързо до центъра на столицата, както и до другия край на метролинията – новоизградената „Красно село“.

Срокът

Срокът за подаване на оферти е 26 март 2020 г. След това, до края на годината трябва да бъде избран изпълнител. Едва след 2021 г., когато започне новият програмен период на оперативните програми, ще стартират и самите строителни дейности.

Обществената поръчка е разделена на 4 обособени позиции – за проект и строителство за всяка от метростанциите, както и за проектиране на системите за контрол и управление на влаковото движение. Срокът за изпълнение на проекта е 39 месеца, което означава най-рано средата на 2024 г.

Докъде ще стига метрото?

Бъдещото трасе е с обхват 3060 м, като първата метростанция ще бъде на кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ с ул. „Станислав Доспевски“. Втората ще минава между ул. „Витиня“ и ул. „Бесарабия“. Третата и последна ще е встрани от коритото на р. Перловска, в непосредствена близост до ул. „Левски Вековен“.

Стоян Братоев – изп.-дир. на „Метрополитен“

Изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев заяви, че през първото тримесечие на 2021 г. предстои обявяването на още един търг. Той ще е за четвъртия етап от третия метродиаметър. Предвидено е да започва от Военната академия, да минава през кв. „Гео Милев“ и жк „Слатина“, покрай „Арена Армеец“ и да стига до бул. „Цариградско шосе“.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!