Община Каварна реши да събира такса от медиите за отразяване на сесиите на общинския съвет

Община Каварна © Общество

Решението, което е взето на 28 януари, 2020г. е способ на общината да оправи финансовото си положение, казват оттам.

В точка 5 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Каварна, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, общинските съветници решават да напишат:

„Заснемането и излъчването на заседанията на Общински съвет – Каварна се извършват с разрешението на председателя на общинския съвет и се заплащат по определена от Наредба 3 за определянето на местни данъци, такси и цени на услуги на територията на община Каварна тарифа“,

Т. 5 от Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет в Каварна, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Така въпросната законодателна инициатива в града е прецедент за местната и държавна власт в България, като за сравнение това е все едно медиите да плащат когато отразяват парламентарния контрол в парламента.

Областния управител на Добрич – Красимир Кирилов е върнал предложението, но то може да бъде гласувано отново.

Йордан Стоянов
Председателят на общинския съвет в Каварна – Йордан Стоянов

Председателят на общинския съвет в Каварна – Йордан Стоянов обяви, че не бил съгласен с въвеждането на въпросните промени в Правилника за организацията на дейността на общинския съвет в града, но в крайна сметка това не му попречило да гласува „ЗА“.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!