Очаквано Фандъкова и Манолова на балотаж, кой обаче е големият победител?

© Общество

Балотажът между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в София беше очакван от всички социологически агенции. Големият победител и изненадата за много от социолозите обаче се казва Борис Бонев от гражданското движение „Спаси София“.

Независимият кандидат Борис Бонев

 

Благодарен съм на всички, които подкрепиха моята кандидатура. Това е битка, която от „Спаси София“ водим вече 10 години. Това е резултат на много работа, хъс и енергия. По време на кампанията не атакувахме никого персонално“, заяви Бонев след първите резултати, които го наредиха на четвърто място.

Всъщност, Борис Бонев може и да се окаже трети

Според резултатите на паралелното преброяване от тази сутрин разликата между Борис Бонев от „Спаси София“ и Борислав Игнатов от „Демократична България“ е около 1 процент.

Защо Бонев и „Спаси София“ са големите победители?

Независимият кандидат стана известен с помощта на неправителствената организация и група във Facebook „Спаси София“. Само през последните 2 години групата осветли различни инфраструктурни, градоустройствени и екологични проблеми на столицата и успя да спечели сърцата на младите и активни граждани на столицата. И така, съвсем очаквано за точно тези софиянци – Борис Бонев и неговият колега Гергин Борисов от „Спаси София“ влизат в Общинския съвет на Столичната община.

Това определено е добра новина за активните софиянци, за които не е чак толкова важно дали техният кмет или общински съветник е консерватор или либерал. По-важно им е дори да не са от статуквото, което отдавна ги е разочаровало. В този ред на мисли, през следващите 4 години отговорността на Бонев и Борисов е изключително голяма.

Уверявам ви, че аз и колегата ми Гергин Борисов, като общински съветници, ще преследваме управляващите неуморно, докато не изпълнят предизборните си обещания. Впрочем, голяма част от тях бяха взаимствани от нашия „План за София“. Ако се отметнат от обещаното, ще бъдем камъчето в обувката, от което няма да могат да се отърват„, обещава Борис Бонев.

Борислав Петров, Общество ОРГ

Print0

Коментари · 1

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!