Опожариха дома на известен адвокат, защитавал Иванчева

Ирен Савова © Общество

Неизвестни засега извършители са запалили дома на адвокат Ирен Савова в Ихтиман късно тази нощ.

Сигналът за пожара е подаден малко след 3ч. след полунощ. Изгорели са 45. кв. м. от покрива на жилището.

За Ирен Савова се знае, че е известен, добър адвокат, последните дела на която в България са били защитата на бившия кмет на Младост – Десислава Иванчева и на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси – Филип Златанов.

Според нея пожарът е умишлен, като тя заяви, че преди да започне пожарът се е чул тропот на хора от покрива на къщата, които вероятно отново според нея са поставили взривно устройство, което след това е възпламенило гредите.

Ето какво каза пред медиите по-рано тази сутрин адв. Савова:

„Има следи, съседите са чули тропот по техния покрив. Най-вероятно е умишлен палеж. От полицията и пожарната установиха, че има запалителни неща на покрива. Аз бях в София по време на подпалването. Това е моят роден дом, в който пребивавам по-рядко. Живея в чужбина. Знаете, че преди време бяха разлепени мои некролози, но  прокуратурата отказа да разследва. Такова е  отношението към нас, адвокати, които работят по трудни дела и сложни казуси.

Ако нещата продължават по този начин, най-вероятно ще спра да идвам в България,

Чувствам се незащитена. На свидетели миналата година също запалиха къщите. Има дела, които може да са причина за тези палежи. По същия начин изгориха и къщите на свидетелите. Тези дела са за определени материални интереси, финансови интереси. Не съм получавала заплахи и предупреждения. Факт е, че по дела, които са висящи, по които работим, миналата година се запалиха къщите, офисите на свидетелите.

Личната ми сигурност е свързана с това, че живея извън пределите на България. Дай Боже да ни чуят следствените органи. Една трета от покрива на къщата го няма. Засегнат е и втория етаж. Пожарните още са тук. Не знаят дали на едно място е сложено взривно устройство или има и на други места, завърши тя.

Това не е първият случай на разчистване на сметки чрез този тип „поръчки“, като в края на миналата година няколко кметски къщи също изгоряха по неизяснен засега мотив, а през годините сме ставали свидетели на много подобни „сплашвания“, множеството от които остават неразкрити.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!