Още петима задържани по расисткия скандал от мача България-Англия

© Общество

Продължават полицейските действия за установяване и задържане на всички участници в противообществената проява, заявиха от пресцентъра на МВР.

„Тази сутрин още петима мъже, съпричастни към непристойните действия, са задържани в Първо РУ. Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение. Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още 5-ма, с което общият брой на установените до момента става 16.

От началото на годината, при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо  78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на  спортни мероприятия за срок от 2 години и 1 000 лева глоба, 9-има имат наложена забрана за 1 година  и 1 000 лева глоба, 1 е с 2 – годишна забрана и  санкция от 60 часа обществено полезен труд, 1 – с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца. Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо 1 има образувано досъдебно производство за хулиганство“, казват още от МВР.

Припомняме, че през миналия ден вече имаше 5-ма задържани по случая, като от полицията обявиха, че провинени са не само от София, а и от Пловдив и фенове от страната.

Днес ще бъде разгледана и оставката на шефа на БФС – Борислав Михайлов, в изпълнителния комитет на съюза в базата в Бояна от 14:30ч. Подробности четете по-късно в Общество!

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!