От понеделник службите започват проверки на всички ВиК дружества в страната

ДАНС, ВИК © Общество

„Проверено ще бъде всяко едно ВиК дружество“, заяви директорът на ОДМВР – Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев, a главният прокурор Иван Гешев определи проверените документи във ВиК Перник вчера като „Трагедия“ .

Не стана ясно обаче какво е основанието за проверките, но вероятно става въпрос за проверка на документите свързани с язовирите в областта на съответното ВиК и изрядността им.

Проверките ще започнат в началото на следващата седмица, като изявлението беше по повод информации в различни медии, че вече тече проверка на ДАНС и МВР във ВиК Пловдив.

Рогачев обаче отхвърли това да е правено, като съобщи, че проверките предстоят. Към момента проверено и обискирано е само ВиК Перник ,където разпитите и събиране на документи продължава и днес.

Отново днес в 15ч. новият говорител на главния прокурор Сийка Милева , административният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще дадат брифинг във връзка с проведените действия по разследване в Перник и Министерството на околната среда и водите.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!