От утре: КПП на изх./вхд. на всеки областен град, излизане с декларация и ограничения в магазините

Оперативен щаб коронавирус © Общество

Мерките се въвеждат в срока на въведеното извънредно положение.

Със заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от утре се : Преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, съоражения на открити и закрити места.

Органите на МВР ще извършват проверка за което и ще глобяват гражданите, които не се съобразяват със заповедта.

Забранява се на лицата до 60г. възраст да посещават хранителни магазини и аптеки в период от 8:30 до 10:30ч.

На изхода и входа на всеки областен град ще има гранично-пропусквателни пунктове (ГКПП), които ще следят за причината на влизането и излизането от градовете. Те ще бъдат възможни при „работа, ходене до аптека или магазин или прибиране до настоящия/постоянния адрес на даден жител“. Възможни са изключения като носене на лекарства и т.н.

Хората, които работят извън населените си места ще имат гратисен период 2-3 дни , в които да изкарат служебна бележка от работодателя си, в която да пише къде работи даденият гражданин и в какъв часови диапазон.

На гражданите с домашни любимци пък ще се разрешава кратко посещение на парк с въпросното животно, но без струпвания и за няколко минути.

Иначе към днешна дата ген. Мутафчийски съобщи, че са направени 129 проби в лабораториите на ВМА, Националния център по заразни и паразитни болести, в Стара Загора и Варна. От тях в Националния център са 6 положителни, във ВМА – 7, във Варна – 4 положителни, в Стара Загора всичките са отрицателни, тоест общо новите случаи на заразени за днес у нас с коронавирус са 17. Една пациентка във ВМА пък е дала 2 отрицателни проби и е изписана, защото е оздравяла, каза още председателя на щаба.

Брифинг в МС след заседание на Националния оперативен щаб

Брифинг в МС след заседание на Националния оперативен щаб

Posted by bTV Новините on Friday, 20 March 2020

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!