Откараха Нено Димов за разпит в спецпрокуратурата, арестувани са й длъжностни лица

Нено Димов със спецпрокуратурата © Общество

Спецпрокуратурата продължава разследването си за водната криза в Перник с акция, която днес започна в Министерството на околната среда и водите

На разпит с автомобил на спецпрокуратурата беше отведен Нено Димов, който заяви, че не е задържан и ще даде изявление по-късно, но призна, че не знае къде го карат. От спецпрокуратурата заявиха, че освен за водната криза, той ще бъде разпитан и за нелегално внесените отпадъци на наша територия от чужди страни.

В министерството пък продължават разпити на някои служители, като отново на тръгване Димов заяви, че всички в миниестерството ще окажат съдействие на прокуратурата.

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият от длъжност шеф на местното ВиК Иван Витанов пък са задържани по непотвърдена информация на бТВ.


Перник беше посетен днес и от главният прокурор Иван Гешев, който се срещна с кмета на града и следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР,

Междувременно вчера говорителката на спецпрокуратурата прокурор Сийка Милева стана говорител на главния прокурор Иван Гешев.

Новият говорител на главният прокурор и досегашен на специализираната прокуратура – прокурор Сийка Милева

Тя беше негов говорител, когато той беше на поста ръководител на специализираната прокуратура. Досега на нейното ново работното място със Сотир Цацаров работеше Румяна Арнаудова.

Общество ОРГ

Print0

Коментари 0

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

forum Няма коментари. Напиши първият!

Абонирай се и получавай най-интересните разкрития по имейл всеки ден!